donderdag, 23. januari 2014 - 17:43 Update: 03-07-2014 0:43

FIOD legt voor miljoenen beslag en houdt drie verdachten aan

Foto van jas medewerker FIOD
Foto: Archief FBF
Foto van jas medewerker FIOD
Foto: Archief FBF
Soest

De FIOD heeft dinsdag drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar miljoenenfraude met beleggingen.

De twee mannen van 30 en 64 jaar en een 54-jarige vrouw uit Soest en Amstelveen hebben vermoedelijk voor 43 miljoen euro opgehaald bij beleggers met de belofte van hoge rendementen en een groot aantal zekerheden en garanties.

Zij worden verdacht van oplichting, beleggingsfraude, verduistering, valsheid in geschrifte en witwassen.Vandaag zijn de verdachten door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Er is door de FIOD voor miljoenen euro's beslag gelegd op waardevolle goederen. 

De FIOD heeft dinsdag doorzoekingen gedaan in twee woningen in Soest en Amstelveen en vijf bedrijfspanden in Amersfoort, Baarn, Amsterdam en Amstelveen. Er is beslag gelegd op circa 70 bankrekeningen in Nederland, verschillende dure personenauto's (zoals twee Mercedessen, een Jaguar en een Porsche), meerdere horloges waaronder Rolex horloges en een woonhuis. 

Bij de doorzoekingen in de woningen werden diverse wapens aangetroffen, waaronder een vuurwapen. De wereldwijde inbeslagname van goederen is niet alleen gericht op waarheidsvinding, maar ook op het achterhalen van vermogensbestanddelen.

Provincie: