maandag, 24. februari 2014 - 21:14 Update: 03-07-2014 0:41

GroenLinks pleit voor werkweek van 32-uur

foto van GroenLinks | fbf archief
Foto: fbf archief
Amsterdam

GroenLinks pleit voor werkweek van 32-uur. De kortere werkweek maakt onderdeel uit van het plan ‘Werk eerlijk delen’ dat de GroenLinks-partijleider Bram van Ojik maandagavond samen met wethouder Andrée van Es uit Amsterdam presenteerde. Naast een kortere werkweek pleit van Ojik voor gerichtere scholing, flexibele bijstand en minder belasting op arbeid.

In januari liep Van Ojik een aantal dagen mee met werkcoaches van de Dienst werk en inkomen in Amsterdam. Hij wilde met eigen ogen zien en ervaren waar mensen zonder werk tegenaan lopen. Het stoort van Ojik dat de verantwoordelijkheid voor het vinden van een baan geheel bij werkzoekenden wordt gelegd. Het beleid gaat uit van het idee dat werkzoekenden meer geprikkeld en gestraft moeten worden, zodat ze zich gaan aanbieden op de arbeidsmarkt.

Van Ojik: “Maar er ís helemaal geen werk. En het kabinet staat er bij en kijkt er naar. Men hoopt dat de economie verder aantrekt en dat daarmee ook de werkgelegenheid weer groeit, terwijl dat verre van zeker is. We moeten nú in actie komen voor meer banen.”
Van Ojik pleit in zijn plan ‘Werk eerlijk delen’ daarom voor maatregelen die zorgen voor meer banen en die mensen echt helpen bij het vinden van werk. Als de belasting op werk lager wordt nemen bedrijven meer mensen in dienst. GroenLinks wil verder dat het voor werknemers en werkgevers makkelijker wordt om over te gaan naar een 4-daagse werkweek.

Ouders rennen heen en weer tussen kinderdagverblijf en werk en komen tijd tekort voor bijvoorbeeld zorgtaken. Dankzij de bezuinigingen van het kabinet Rutte-Asscher op de zorg komen er tegelijkertijd veel zorgtaken bij.

Van Ojik: “Er staan veel te veel mensen aan de kant en ondertussen is werken voor de mensen die wél een baan hebben haast topsport geworden. We moeten het werk dat er is eerlijker delen. Daar krijgen we allemaal meer zekerheid voor terug.”

Provincie: