vrijdag, 5. december 2014 - 17:36 Update: 05-12-2014 18:06

Herbenoeming Joustra tot voorzitter Onderzoeksraad voor Veiligheid

Den Haag

Tjibbe Joustra wordt voor een tweede termijn benoemd tot voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Rijksministerraad heeft vrijdag op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie besloten hem voor te dragen voor herbenoeming per 1 februari 2015 voor de duur van vier jaar, zo meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdagmiddag.

De heer Joustra is in februari 2011 prof. mr. Pieter van Vollenhoven opgevolgd als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarvoor was Joustra onder meer Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en voorzitter van de raad van bestuur van het UWV.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar oorzaken en mogelijke gevolgen van rampen, ongevallen en incidenten. Op dit moment doet de raad bijvoorbeeld onderzoek naar de MH17-ramp en het ongeval met een monstertruck in Haaksbergen. De voorzitter van de Onderzoeksraad kan één keer worden herbenoemd voor een nieuwe termijn van maximaal vier jaar.