donderdag, 23. oktober 2014 - 18:56 Update: 23-10-2014 20:49

Jong Oranje coach Koster dient zijn ontslag in bij KNVB

oranje
Foto: Archief FBF
Zeist

Adrie Koster heeft zijn ontslag ingediend bij de KNVB. De coach van Jong Oranje ziet geen toekomst meer voor zichzelf bij de voetbalbond na de teleurstellende EK-campagne. Jong Oranje mist volgend jaar het Europees kampioenschap nadat het vorige week in de play-offs werd uitgeschakeld door Portugal.

 

"Mijn gevoel zegt dat het beter is om te stoppen," zegt Koster. "De resultaten zijn natuurlijk heel teleurstellend geweest. We wilden met z'n allen heel graag naar het EK en dan is het doodzonde als dat niet lukt. En uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor, daar loop ik niet voor weg."

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB: "Koster is een vakman. Dat vond ik bij zijn aanstelling en daar ben ik nog steeds van overtuigd. In dat kader betreuren wij zijn vertrek. Tegelijkertijd zijn we het met hem eens dat de resultaten teleurstellend zijn geweest en hadden we betere prestaties van Jong Oranje verwacht. Daarom respecteren we zijn besluit te stoppen."

Omdat Jong Oranje al op donderdag 13 november een oefenwedstrijd speelt tegen Duitsland, neemt Remy Reijnierse de taken van Adrie Koster voorlopig over. Reijnierse is nu coach van de Beloften en heeft sinds 2001 verschillende jeugdteams onder zijn hoede gehad bij de KNVB. Jelle Goes: "Dat is een goede oplossing voor de korte termijn. Daarna buigen we ons over een structurele oplossing en stellen we een nieuwe coach aan." Na het vriendschappelijke duel met Duitsland komt Jong Oranje pas volgend jaar weer in actie. 

 

Categorie: