woensdag, 27. augustus 2014 - 12:16 Update: 27-08-2014 16:25

Misschien toch nog wat zomers weer in het verschiet

Grote kans op zomers weer in september
Foto: fbf

Na een hele natte en te koude periode zou de eerste week van september wel eens droog, zonnig en aangenaam warm kunnen worden.

Dat zou komen door de orkaan Christobal die de weerkaart flink door elkaar schut. En dat zou voor Nederland mogelijk heel gunstig uit kunnen pakken, zo meldt weeronline.nl woensdag.

Volgens de huidige berekeningen kunnen we zelfs temperaturen van 20-25 graden verwachten. Momenteel licht de orkaan Christobal ten oosten van Florida, maar komend weekend verschijnt hij op de Europese weerkaart. En volgens de laatste berekeningen trekt hij ruim ten westen van Ierland langs richting IJsland. Daarbij levert hij geleidelijk wat kracht in, maar de orkaan stuwt ook warme lucht met zich mee, tot hoog in de atmosfeer, met als direct gevolg de vorming van een hogedrukgebied. Het nieuwe stromingspatroon laat het weerbeeld in Nederland radicaal omslaan.
 

De kans dat september zo'n een zomerse start gaat maken, is 80 procent. Toch zijn er ook weermodellen waarbij het hogedrukgebied niet doorzet en de wind terugklapt naar (noord) west en we juist koud en wisselvallig weer krijgen. We kunnen dus nog niet honderd procent zeker zijn van het zomerse weer, maar in de afgelopen 12 uur is de kans op een zomerse septemberweek sterk toegenomen.

Provincie:
Tag(s):