woensdag, 13. augustus 2014 - 21:01

Nieuwe wandelroutes geopend in Borgerswold

Nieuwe wandelroutes geopend in Borgerswold
Foto: fbf
Veendam

Wethouder Henk Jan Schmaal van Veendam heeft woensdag twee nieuwe wandelroutes in Borgerswold officieel geopend

De wethouder deed dit samen met de landschapsgidsen van de Veenkoloniën. De gemeente Veendam heeft de landschapsgidsen van de Veenkoloniën gevraagd twee wandelroutes uit te zetten in Borgerswold. Door hun brede kennis van het heden en verleden van de Veenkoloniën hebben de landschapsgidsen twee prachtige routes uitgezet. 

Wandelroutes
De nieuwe wandelroutes hebben als doel het park voor een brede groep recreanten aantrekkelijk te maken. Beide routes kruisen elkaar ter hoogte van het plein bij de kinderboerderij (Woldlaan). De routes kunnen dus ook gecombineerd worden tot één langere route. Deze plek is hiermee het ideale begin- en eindpunt van de wandelingen. Ook vanaf de parkeerplaatsen Bergweg en Peerdewaske kan één van beide routes gestart worden.

Compagniepad
Het Compagniepad, de ‘groene route’ is 4,5 kilometer lang. Deze wandeling volgt het zuidelijke natuurlijk vormgegeven deel van Borgerswold. Deze route is bijzonder geschikt voor rustzoekers en biedt onderweg mooi uitzichten op het Veenkoloniale landschap.

Wold & Wotter
Wold & Wotter, ‘de rode route’ is een wandeling van 5 kilometer en bestrijkt het noordelijke deel van Borgerswold. Kenmerkend is hier de afwisseling van bos en waterplassen.

Als de wandelroutes een succes zijn, dan worden deze uitgebreid.

Provincie: