maandag, 7. april 2014 - 18:33 Update: 03-07-2014 0:38

Oud-bankier Schmittmann doodde zijn vrouw en dochter

Foto van politieonderzoek | Archief MV
Foto: Archief FBF.nl
Laren

Op zaterdagochtend 5 april troffen agenten drie levenloze lichamen aan in de woning. Het bleek te gaan om de vader, moeder en de jongste dochter uit gezin Schmittmann.

De gehele zaterdag verrichtte de Forensische Opsporing onderzoek in en rond de woning. De eerste aanwijzingen van de politie wezen op een mogelijk familiedrama. De oudste dochter uit het gezin was niet thuis en is door haar familie opgevangen.

Nader onderzoek
Om andere mogelijke scenario’s uit te sluiten, werd er, naast het sporenonderzoek in de woning, onderzoek op de lichamen verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Ook werd informatie verzameld vanuit familie en bekenden van het gezin om een duidelijk beeld te krijgen van wat er mogelijk gebeurd was. Het Nederlands Forensisch Instituut bevestigde de vermoedens die de politie had. De moeder en dochter zijn door de vader om het leven gebracht, de vader heeft hierna zelfmoord gepleegd. In de woning is een afscheidsbrief gevonden.

Er worden in verband met privacy en met respect naar de familie toe, geen verdere mededelingen gedaan over het tijdstip van overlijden, de manier van overlijden en de inhoud van de afscheidsbrief.

Verklaring familie Schmittmann
De familie heeft het volgende verklaard: "We zijn diep geschokt en verslagen door dit onvoorstelbare nieuws. We wisten dat Jan Peter worstelde met ernstige depressiviteit. Dat het uiteindelijk tot deze gebeurtenissen zou leiden is voor ons nog steeds niet te bevatten. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij de verwerking van dit onbeschrijflijke verdriet. We hopen dat in alle rust en beslotenheid te kunnen doen."

Provincie: