woensdag, 10. december 2014 - 18:15 Update: 10-12-2014 19:52

Plaats ongeval De Krim was onduidelijk voor brandweer

'Verkeerde brandweerpost gealarmeerd bij ongeval De Krim door onduidelijkheid'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
De Krim

Bij het ongeval op de Lutterhoofdwijk in het Overijsselse De Krim is door onduidelijkheid over de exacte ongevallocatie, niet de dichtstbijzijnde brandweerpost gealarmeerd. De brandweerpost van De Krim ligt op nog geen kilometer van de plek van het ongeval. Bij het ongeval raakte een vrouw ernstig gewond en kwam een kind van 18 maanden om het leven.

Volgens RTV Oost was dit reden voor de brandweer IJsselland om de melding te evalueren. Hieruit bleek dat in begin de straatnaam wel bekend was, maar niet de juiste locatie. Hierop is besloten om het middelpunt van de weg uit te kiezen. Hierdoor is een andere brandweerpost gealarmeerd en duikers uit Zwolle en Emmen. Toen eenmaal bekend was wat de juiste locatie was, werd de brandweer van De Krim alsnog gealarmeerd.

De Regionaal commandant van de brandweer IJsselland zegt tegenover RTV Oost   ‘Dit is een ongelooflijk triest ongeluk. We hebben alles gedaan wat er binnen onze mogelijkheden lag. Dat neemt niet weg dat we goed begrijpen hoe dit voor alle betrokkenen moet voelen, zeker gezien de verdrietige afloop. We leven zeer met hen mee.’

Provincie:
Blik op 112: