maandag, 13. oktober 2014 - 17:38 Update: 13-10-2014 22:39

Politie slaat patiënt in ambulance in de boeien na mishandeling broeder

Politie slaat patiënt in ambulance in de boeien na slaan broeder
Foto: Archief EHF
Horst aan de Maas

De politie heeft zondagavond op de snelweg A73 in een ambulance een gewonde man aangehouden nadat hij zich agressief gedroeg richting hulpverleners tijdens een medische behandeling na een val. Dit meldt de politie maandag.

Zondagavond rond 18.15 uur moesten de politieagenten assistentie verlenen bij een lastige patiënt die zich agressief gedroeg ten opzichte van ambulancepersoneel. De man was bij de voetbalclub ongelukkig ten val gekomen en was per ambulance onderweg richting het ziekenhuis.

Op de autosnelweg A73 moest de ambulance echter in de berm stoppen, omdat de man de verpleegkundige had geslagen en bespuugd. Daarnaast had hij medische apparatuur in de ambulance vernield. De man werd door agenten onder controle gebracht en vervolgens geboeid, waarna hij onder begeleiding is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook in het ziekenhuis bleef de man onrustig. Hij beledigde daarbij zowel de politieagenten als het medisch personeel. De man hield aan zijn val gezichtsletsel over.

Hij is aangehouden voor de mishandeling van het ambulancepersoneel en zal dinsdagochtend worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Provincie:
Blik op 112: