vrijdag, 28. november 2014 - 10:52 Update: 28-11-2014 18:03

'Vrijlating doorgedraaide cliënt bij GGZ liep uit op moord'

Boxtel

Bij de vrijlating van een doorgedraaide cliënt bij GGZ-instelling Reinier van Arkel in Den Bosch zijn fouten gemaakt. De man beging vrijwel meteen na zijn vrijlating de moord op oud ijzerhandelaar Lowie van Lent. Dit meldt het AD.

De man werd op 4 september aangehouden omdat hij bij zijn pleegouders in Boxtel door het lint was gegaan. De politie moest hem overmeesteren met pepperspray omdat hij hen en zijn pleegouders bedreigde. Gezien de toestand van de man had hij gezien moeten worden door een psychiater van de GGZ. Dit is echter niet gebeurd. De man werd weer op vrije voeten gesteld omdat de crisisdienst hem niet gevaarlijk achtte.

Op 5 september werd de man opnieuw aangehouden op de A2 bij Boxtel. Hij reed met zeer lage snelheid over de snelweg en pas nadat hij was klemgereden tegen de vangrail kon hij worden aangehouden. Na onderzoek bleek hij de 71-jarige oud ijzerhandelaar om het leven te hebben gebracht.

De medewerker van de crisisdienst heeft van de GGZ-instelling een waarschuwing gekregen. De instelling laat weten dat er een plan is gemaakt om dit in de toekomst te voorkomen. 

Provincie:
Tag(s):