donderdag, 11. juni 2015 - 19:13 Update: 11-06-2015 20:40

Nederlandse studente (19) wil schuilen voor onweer maar verdrinkt

foto van pipi | fbf
Foto: fbf
Perpignan.

In het zuiden van Frankrijk is afgelopen woensdag een Nederlandse studente verdronken. Dat hebben de Erasmushogeschool in Brussel, waar het 19-jarige meisje studeerde, en het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag bekendgemaakt, zo schrijven Belgische media.

De studente was samen met twee Belgische vrienden gaan zwemmen in een rivierkloof van de Gorges de Galamus bij Perpignan toen de ze overvallen werden door een zwaar onweer. De studenten besloten in een grot te gaan schuilen, maar het meisje kwam ongelukkig ten val en werd meegesleurd door het woeste water. De twee jongens konden worden gered door een motorrijder die toevallig voorbijkwam en het dramatische ongeval zag gebeuren.

Een ooggetuige,die het ook had zien gebeuren, belde onmiddellijk het noodnummer. Er kwamen in totaal zo'n 60 hulpverleners en een traumahelikopter ter plaatse, die urenlang naar het meisje hebben gezocht. Daarbij werden ook duikbrigades, helikopters en de brandweer ingezet. Het mocht echter niet baten. Pas donderdagochtend werd de 19-jarige Marie C. levenloos teruggevonden.

De ouders van het meisje zijn ingelicht. Ze zijn donderdagavond afgereisd naar Zuid-Frankrijk en worden daar opgevangen. De Nederlandse studente was samen met haar Belgische medestudenten op stage op een camping in de buurt.

Categorie: