maandag, 10. augustus 2015 - 14:22 Update: 10-08-2015 20:59

Na voetbal nu Prinsjesdag en Sail de 'klos' politieacties

Politie breidt protest uit. Nu ook acties rond Prinsjesdag en Sail.
Foto: MV
Rijswijk

Het cao-conflict tussen de politiebonden en de minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur zit muurvast.

De politiebonden vinden het voorstel van de minister ontoereikend en bereiden daarom nieuwe en hardere acties voor. Naar verluidt zullen de bonden dan in ieder geval rond Prinsjesdag actie willen voeren en waarschijnlijk ook rond Sail Amsterdam. Dit meldt persbureau ANP maandag. Hoe de acties er precies zullen gaan uitzien wordt later vandaag bekendgemaakt.

Naast bovengenoemde acties overwegen de bonden ook nog andere acties. Zo is het heel goed mogelijk dat politiemedewerkers niet meer mee zullen werken aan het uitzetten van asielzoekers en dat arrestatieverzorgers de persoonlijke gegevens van arrestanten niet meer vastleggen. Ook denken de bonden erover om tijdens de acties te stoppen met het overdragen van dossiers aan het Openbaar Ministerie en het afgeven van vergunningen voor de schietsport en de jacht.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zal de minister vooral kijken naar de gevolgen van die acties voor de openbare orde en veiligheid. 'Zijn die in het geding, dan zullen wij niet aarzelen om juridische stappen te ondernemen.'

Provincie:
Tag(s):