maandag, 21. september 2015 - 10:47 Update: 21-09-2015 13:58

Moeder doodgevonden baby staat alleen terecht voor verdwijning baby

Doodgevonden baby heeft waarschijnlijk niet geleefd
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De pasgeboren baby die vorig jaar maart dood werd aangetroffen in een boodschappentas in een brandgang in Eindhoven heeft waarschijnlijk nooit geleefd.

De moeder van het meisje staat woensdag alleen nog terecht voor het laten verdwijnen van het meisje. Eerder werd 26-jarige moeder ook verdacht van moord of doodslag. Maar deze verdenking is volgens het Eindhovens Dagblad van de aanklacht verdwenen.

Een voorganger vond vorig jaar maart  in een tas van Albert Heijn het gestorven pasgeboren meisje. Kort daarna werd het Poolse paar (26 en 27 jaar) opgepakt. De man werd na een week weer vrijgelaten omdat hij er niets mee te maken had. De vrouw bleef vastzitten. Haar werd kindermoord ten laste gelegd.

Uit de eerste sectie was de conclusie getrokken dat het meisje nog geleefd zou hebben, maar deze voorlopige sectie liet veel vragen open aldus de krant. De officier van justitie wilde de doodsoorzaak goed uitgezocht hebben, maar door de MH17 heeft dat lang geduurd.

De vrouw zegt van niets te weten..Ze wist niet eens dat ze zwanger was. Dat moest van een vorige relatie zijn. Haar huidige partner wist ook van niets. Toen deze net weg was om boodschappen te doen, kreeg de vrouw buikkrampen en beviel ze op het toilet van het meisje. Het kindje leefde volgens haar niet meer. In paniek heeft ze het kindje toen verstopt.