zondag, 8. februari 2015 - 10:16 Update: 08-02-2015 12:20

PSV met 3-1 tegen FC Utrecht op weg naar snelste titel ooit

PSV op weg naar snelste titel ooit
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Het begint er steeds meer op te lijken dat PSV de snelste kampioen ooit aan het worden is. FC Bayern München werd vorig seizoen bizar snel kampioen en dat scenario kan zich nu ook in Nederland voltrekken.

Na de 3-1 overwinning op FC Utrecht van vanavond staan de Eindhovenaren nu vijftien punten los van runner-up Ajax, dat nog wel moet aantreden in de 21ste speelronde van de Eredivisie. Met de topper PSV - Ajax in het verschiet (1 maart) heeft PSV het in eigen hand om het gat met de Amsterdammers alsnog te vergroten tot vijftien punten. Als alles meezit en de concurrentie blijft punten morsen, dan kan de schaal al worden uitgereikt op 22 maart. PSV bezoekt dan Feyenoord.

Behalve een overwinning op Ajax zal PSV nog een marge van vier punten moeten pakken om in De Kuip een feestje te gaan vieren. Als dat niet lukt, dan is wellicht de eerstvolgende wedstrijd tegen FC Twente (4 april) een mogelijkheid. Ook dat zou een verbetering van het Nederlandse record zijn, een record dat in handen is van het PSV dat in 1978 in speelronde 31 op 8 april de landstitel veroverde.

Het kan echter ook heel anders lopen. In het seizoen 2006-2007 verspeelde PSV met veldspeler Phillip Cocu een voorsprong van elf punten. "Die ervaring kan ik altijd gebruiken", citeert het ADde trainer van nu. "De eerste helft van dat seizoen waren we onaantastbaar. Daarna kregen we een behoorlijk mindere periode. Uiteindelijk is het nog gelukt, maar de titel hing aan een zijden draadje."

Memphis Depay maakte vanavond opnieuw het verschil voor PSV. Niet voor niets ziet Louis van Gaal het zitten om de topscorer van de Eredivisie naar Manchester United te halen. Door zijn twee doelpunten tegen de Domstedelingen bedraagt het gemiddelde van Depay van dit seizoen nu één treffer per honderd Eredivisie-minuten. De Oranje-international maakte vijftien goals in totaal.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):