vrijdag, 20. maart 2015 - 12:56 Update: 21-03-2015 9:49

Topambtenaar Pieter Cloo van Justitie treedt terug

Den Haag

Pieter Cloo heeft in goed overleg met minister Blok van Veiligheid en Justitie besloten per vandaag terug te treden als secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

'Nieuwe start'

De heer Cloo is na het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven tot de conclusie gekomen dat hij met zijn vertrek de nieuwe minister en staatssecretaris de mogelijkheid biedt een nieuwe start te maken.

De heer Cloo was sinds 1 december 2012 secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij was eerder onder meer werkzaam in het bedrijfsleven, het ministerie van VROM, directeur van de Rijksdienst voor de keuring van vee en vlees, bestuurder van het UWV en partner bij Boer & Croon.

Minister Blok heeft vandaag aangekondigd dat mr J. (Hans) Hans van der Vlist per direct de positie van waarnemend secretaris-generaal bij het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat vervullen. Hij vervult deze waarneming voor circa drie dagen per week, naast zijn huidige functie als secretaris-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.