zondag, 3. mei 2015 - 20:15 Update: 04-05-2015 10:45

Volksfeest in Groningen losgebarsten na historische bekerwinst

Groningen uit zijn dak na historische bekerwinst op PEC Zwolle
Foto: Bert van den Berg
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Albert Rusnák gaat de geschiedenisboeken in als de man die FC Groningen voor het eerst in de historie een prijs bezorgde. De Slowaak scoorde zondag twee keer in de finale om de KNVB Beker.

Aan het begin van dit seizoen was Rusnák (20) vooral bekend als een van de vele huurlingen van Manchester City, maar na zondag is de Slowaak voor eeuwig een clubheld bij FC Groningen. De vleugelaanvaller groeide in De Kuip uit tot de grote held met twee goals tegen PEC Zwolle: 0-2.

Hanenkam

In Rotterdam-Zuid werden FC Groningen en PEC Zwolle gesteund door tienduizenden supporters. Het leverde een groen-wit en een blauw-wit deel van het stadion op. Het groen-witte deel liet De Kuip twee keer op de grondvesten schudden. Twee keer door doelpunten van Rusnák, met een geblondeerde hanenkam.

Teleurstelling

Met zijn goals schreef Rusnák geschiedenis voor FC Groningen. Voor het eerst in de geschiedenis wint de Trots van het Noorden een prijs. Voor PEC Zwolle verdween de hoop op prolongatie van de KNVB beker. De stuntploeg van trainer Ron Jans bleek niet in staat om het niveau van een jaar geleden in de bekerfinale tegen Ajax te bereiken.

Om 19.52 uur barstte het Groningse volksfeest los. FC Groningen plaatst zich door Rusnák voor de groepsfase van de Europa League. PEC Zwolle kan ook nog Europees voetbal bereiken, maar dan moet Jans zijn formatie naar de winst van de playoffs leiden. Beide team staan zondag in de Eredivisie weer tegenover elkaar: in Groningen. Op de Grote Markt in Groningen is zondagavond een volksfeest losgebarsten om de historische winst uitbundig te vieren. 

Categorie:
Provincie: