dinsdag, 17. mei 2016 - 11:37

Mazda breidt het motorengamma van de Mazda3 uit

Mazda breidt het motorengamma van de Mazda3 uit
Foto: Mazda
Hamburg

Mazda breidt het motorengamma van de Mazda3 uit met de 1,5 liter SKYACTIV-D met 105 pk. Eerder al werd de 1.5 SKYACTIV-G met 100 pk toegevoegd, waarmee het best verkochte model van Mazda aller tijden nu een keuze biedt uit vijf verschillende motoren, drie benzine- en twee dieselmotoren.

De 1.5 SKYACTIV-D 105 is al leverbaar op de Mazda2 en CX-3. De Mazda3 met deze schone dieselmotor en handgeschakelde zesversnellingsbak heeft een verbruik van slechts 3,8 l/100 km en een gecombineerde CO2-emissie van 99 g/km CO2, waarmee het model in de 21 % bijtellingscategorie valt. De motor beschikt over een zeer lage compressieverhouding van 14,8:1 en een speciale turbo met variabele turbinegeometrie. Ook is de krachtbron voorzien van een Natural Sound Smoother, die voor aanzienlijk minder geluid en vibratie zorgt.

Door het expressieve ‘Kodo – Ziel van beweging’-design te combineren met de hoogstaande SKYACTIV-technologie zijn de Mazda3 Hatchback en Sedan een aantrekkelijke propositie in het zeer competitieve Europese C-segment. Door tal van wijzigingen en de toevoeging van de nieuwe motor is de modelreeks nu nog beter gepositioneerd dan voorheen.

Categorie: