maandag, 15. februari 2016 - 10:48 Update: 15-02-2016 16:41

Nederlander weet in Nepal aan tijger te ontsnappen

Nederlander weet in Nepal aan tijger te ontsnappen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kathmandu

Een 33-jarige man uit het Overijsselse Dedemsvaart is in Nepal aan een tijger ontsnapt.

De toerist was met vier anderen bezig aan een natuurtocht in het Bardiya national Park toen ze werden aangevallen door een tijger. De andere toeristen konden ontkomen, maar de Dedemsvaarter moest in een zes meter hoge boom klimmen en daar twee uur blijven zitten, omdat de tijger in de buurt bleef rondlopen. Dit schrijft de Nepalese krant The Kathmandu Post.

Volgens de Nepalese krant heeft de gids de Nederlander na twee uur weten te redden. De gids Krshna Shah werd door de Nederlander per telefoon gewaarschuwd dat hij door een tijger werd belaagd. Daarop probeerden de drie personen de tijger en de twee welpen eerst  te verjagen met lawaai. Maar dat lukte niet helemaal. De dieren keerden terug toen ze de man uit de boom probeerden te bevrijden en vielen weer aan. Bij deze poging raakte de gids gewond aan handen en benen. Uiteindelijk werd de Nederlander gered met behulp van olifanten. Hij bleef ongedeerd. De gids moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Tegen het persbureau AP zegt de Nederlander dat hij van geluk mag spreken dat hij het heeft overleefd. Hij ging ervan uit dat hij was omgekomen als hij de boom niet had gehaald. 

Categorie: