woensdag, 9. maart 2016 - 18:54 Update: 09-03-2016 19:41

Nederlandse plofkrakers crashen in Duitsland met gestolen auto, 1 dode

Nederlandse plofkrakers crashen in Duitsland met gestolen auto, 1 dode
Foto: fbf
Meppen

Bij een crash in Duitlsland tussen een auto en een vrachtwagen is woensdagochtend een Nederlander omgekomen.

De bestuurder van de auto, een Audi A4, raakte zwaargewond. De derde passagier is ook aangehouden.

De drie Nederlanders hadden in de nacht van dinsdag op woensdag een geldautomaat opgeblazen in het Duitse Meppen, net over de grens met Emmen. Toen ze met de gestolen Audi op de vlucht sloegen, kwamen ze in een bocht in Meppen op de verkeerde weghelft terecht, knalden tegen een vrachtwagen en daarna tegen een boom. Dit melden verschillende media woensdag. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden gezaagd,  zo weet crimesite.nl. De derde inzittende wist eerst te voet te ontkomen, maar werd door de politie in zijn kraag gevat.

Het is al de 18e keer dat er een plofkraak plaatsvond in de regio. Het zijn vooral Nederlanders die plofkraken plegen in de grensstreek . Die vluchten na hun daden in pijlsnelle auto's richting de grens en omdat ze vaak in een Audi vluchten, kregen ze in de media de bijnaam 'de Audi-bende'. Begin vorige maand kwamen twee Nederlanders om het leven na een inbraak in een telefoonwinkel in Uerdingen, vlak bij Venlo. Ook zij werden in verband gebracht met de Audi-bende. 

De Nederlandse politie zegt dat  het gaat m een groep van tussen de 160 en 200 jongeren. Tegen de NOS: "De meesten zijn van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze zijn bijna allemaal tussen de 20 en 30 jaar oud en ze komen uit de Randstad, ze wonen vooral in Utrecht en Amsterdam.'