zondag, 20. maart 2016 - 13:07 Update: 21-03-2016 11:42

Ook Nederlandse studenten in verongelukte Spaanse bus

Tarragona

In de bus met studenten die in het Spaanse Tarragona een ongeluk kreeg, zaten niet twee, maar drie Nederlandse studenten. Alledrie hebben ze de busramp overleefd, zo laat Buitenlandse Zaken maandag weten.

Het gaat naar omstandigheden goed met hen, zo melden verschillende media. Eén van hen is de Utrechtse Joost Opstelten (23). Hij raakte niet gewond.  Het is niet bekend wie de andere overlevende is, maar Buitenlandse Zaken heeft aan het AD laten weten dat ook deze overlevende niet gewond is geraakt. Opstelten studeert geschiedenis in Utrecht en is voor een uitwisselingsproject een half jaar in Barcelona.

Bij de botsing tussen de bus en een personenauto zondagochtend zijn 14 studenten om het leven gekomen. Volgens Spaanse media is de bus omgeslagen. Er zijn zeker 30 gewonden. Vier van hen zouden er ernstig aan toe zijn. Volgens de Spaanse krant El Mundo zou de buschauffeur de macht over het stuur verloren zijn en op de verkeerde weghelft zijn terechtgekomen, waarop de bus in botsing kwam met een personenauto. In de  bus zaten ongeveer 60 studenten die met een Erasmusbeurs studeren aan de universiteit van Barcelona. Zij waren in Valencia naar een traditioneel feest geweest en weer op terugreis naar Barcelona. Volgens de krant El Pais heeft de buschauffeur het ongeluk overleefd.

De andere studenten die meedoen aan de uitwisseling met universiteiten in de EU zouden uit Spanje, Zwitserland, Noorwegen, Engeland, Turkije en Oekraïne komen. Hun leeftijd ligt tussen de 22 en 29 jaar.