donderdag, 14. april 2016 - 9:07 Update: 14-04-2016 9:28

14-jarige jongen ernstig gewond na ontploffen e-sigaret

14-jarige jongen ernstig gewond na ontploffen e-sigaret
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
New York

In New York is een 14-jarige jongen ernstig gewond geraakt toen hij een e-sigaret wilde proberen.

Het pijnlijke incident gebeurde in een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van e-sigaretten. De verkoper van de winkel liet Leor Domatov enkele modellen proberen. ''Toen de verkoper de stekker in de batterij van een e-sigaret stak en hem aan mij gaf, explodeerde deze in mijn hand en gezicht.'' De jongen verloor daardoor zijn linkeroog en liep diverse verwondingen op in zijn gezicht en aan zijn hand. Op beelden van Fox 5 News doet de jongen zijn verhaal.

De vader van de jongen heeft een advocaat op de zaak gezet. De jongen is inmiddels weer uit het ziekenhuis. Het is nog onbekend om welk merk e-sigaret het ging. Het is niet de eerste keer dat iemand gewond raakt van een e-sigaret. Onlangs nog vloog in de VS een batterij spontaan in brand bij iemand die de e-sigaret in zijn zak droeg. Het slachtoffer liep daarbij brandwonden op aan zijn been.

Het is in New York verboden om aan minderjarigen e-sigaretten te verkopen. De verkoper verklaarde tegenover de politie dat het zijn eerste werkdag was en niet wist dat er een leeftijdsgrens bestond. In Nederland is nog geen leeftijdgrens voor de verkoop van e-sigaretten. Maar dat gaat per 20 mei mogelijk wel worden aangepast. 

 

Categorie:
Tag(s):