vrijdag, 19. augustus 2016 - 11:22 Update: 19-08-2016 11:38

Beloning van 10.000 dollar dodelijke schietpartij agent Bonaire

Beloning van 10.000 dollar dodelijke schietpartij agent Bonaire
Bonaire

De Hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) van Bonaire heeft een beloning uitgeloofd van 10.000,- dollar voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachten van de dodelijke schietpartij waarbij een Nederlandse politieman is omgekomen. Dit heeft het OM van Bonaire vrijdag bekendgemaakt.

Melding gewapende overval

De van oorsprong Nederlandse politieman ging samen meteen collega woensdagavond af op een melding van een gewapende woningoverval. Bij aankomst bij de woning kwam het tot een confrontatie waarbij één van de agenten achter de verdachten is aangehold. Hierbij werd door de verdachten op de agent geschoten met fatale afloop. 

Het slachtoffer is Ferdinand (Ferry) Bakx, geboren op 19 februari 1971. Hij was sinds 2013 werkzaam bij het Korps Politie Caribisch Nederland. De politie is een groot onderzoek gestart om de daders te achterhalen.

Signalement

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Er zijn wel aanwijzingen dat één van de verdachten tijdens de overval verwondingen heeft opgelopen in het gezicht  dus mogelijk krassen in het gezicht heeft.