vrijdag, 19. augustus 2016 - 17:27 Update: 20-08-2016 15:56

Lichaam van op Bonaire doodgeschoten agent overgebracht naar Nederland

Kist met lichaam doodgeschoten agent naar Nederland
Kralendijk/Bonaire

Vrijdag is het lichaam van omgekomen politie agent Ferdinand (Ferry) Bakx overgebracht naar Bonaire International Airport, om van daaruit met de KLM naar Nederland te worden gebracht. Dit heeft het Korps Politie Caribisch Nederland vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Rouwstoet

De officiële rouwstoet vertrok vanaf het mortuarium en hield om 16.00 uur voor korte tijd stil bij het Hoofdbureau van Politie. Vervolgens reed de stoet naar Bonaire International Airport, waar leden van het Korps Politie Caribisch Nederland een erehaag vormden en de baar naar het vliegtuig droegen.

Collega’s van de hulpdiensten en medewerkers en vertegenwoordigers van diverse organisaties bewezen langs de route hun laatste eer. Ook de bevolking van Bonaire werd uitgenodigd om langs de route afscheid te nemen. 

Melding gewapende overval

De van oorsprong Nederlandse politieman ging woensdagavond, samen met een collega, af op een melding van een gewapende woningoverval. Bij aankomst bij de woning kwam het tot een confrontatie waarbij één van de agenten achter de verdachten is aangehold. Hierbij werd door de verdachten op de agent geschoten met fatale afloop. 

Het slachtoffer is Ferdinand (Ferry) Bakx, geboren op 19 februari 1971. Hij was sinds 2013 werkzaam bij het Korps Politie Caribisch Nederland. De politie is een groot onderzoek gestart om de daders te achterhalen.