dinsdag, 30. augustus 2016 - 9:08 Update: 30-08-2016 10:39

Ook Frankrijk wil dat EU stopt met TTIP-onderhandelingen

Ook Frankrijk wil stoppen met onderhandelingen over TTIP
Foto: Archief FBF.nl
Parijs

De Franse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Feki meldt dat Frankrijk wil stoppen met de onderhandelingen over vrijhandelsverdrag TTIP.

Volgens Feki is er onvoldoende steun voor het verdrag. Tegen een Frans radiostation laat hij weten: 'De Amerikanen geven alleen maar kruimels. Dat is niet de manier waarop je onderhandeld met bondgenoten.' Dit melden verschillende media dinsdag. De Duitse minister van Economische Zaken liet eerder al weten dat de onderhandelingen over TTIP waren mislukt. TTIP is het vrijhandelsverdrag tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie en zou de grootste vrijhandelszone ter wereld in het leven moeten roepen, met bijna 800 miljoen inwoners.

Maar zowel binnen Europa als in de VS is er weinig enthousiasme meer over TTIP. Europa zou zich niet willen onderwerpen aan de Amerikaanse voorwaarden. Volgens de Europese Commissie klopt dit echter niet en zijn de onderhandelingen nog in volle gang. Maar ook minister Ploumen meldt dat de onderhandelingen moeilijk verlopen. 'Zonder concessies van de Amerikanen zie ik het niet gebeuren.