maandag, 19. september 2016 - 17:39 Update: 19-09-2016 18:30

Politie pakt verdachte bomaanslagen New York op

Politie pakt verdachte bomaanslagen New York op
Foto: Erik de Leede
New York

De politie heeft maandag rond 17.00 uur Nederlandse tijd de verdachte van de bomaanslagen afgelopen weekend in Manhattan in New York en New Jersey na een schietpartij aangehouden. 'Bij deze schietpartij is naast de verdachte ook een politieagent gewond geraakt', zo melden diverse Amerikaanse media.

Klopjacht

De arrestatie van de verdachte, de 28-jarige Ahmad Khan Rahami, volgde na een klopjacht van de politie die een via een alert-melding miljoenen bewoners in het zoekgebied had gewaarschuwd en gevraagd om uit te kijken naar de verdachte, die werd omschreven als 'gewapend' en 'gevaarlijk'. Rahami raakte ook gewond bij de schotenwisseling met de politie en werd op een brancard weggevoerd. 

Identificatie met videobeelden

Rahami, werd aan de hand van videobeelden geïdentificeerd in de buurt van de locaties waar een bom ontplofte en een explosief dat werd gevonden maar niet is afgegaan een paar straten verderop. 

Bom geëxplodeerd 

In de zoektocht naar meer bommen heeft de politie vandaag met behulp van een robot nog een bom aangetroffen. Tijdens het onderzoek door de robot ging het explosief af. Niemand raakte hierbij gewond.