dinsdag, 29. november 2016 - 8:29 Update: 29-11-2016 15:03

Zesde overlevende gevonden vliegtuigcrash Colombia

Vliegtuig met voetbalteam neergestort in Colombia
Foto: Chapocoense
Colombia

In Colombia is een vliegtuig met 81 mensen aan boord neergestort. In het toestel van luchtvaartmaatschappij LaMia zaten onder anderen de spelers van voetbalclub Chapecoense, uit de hoogste voetbaldivisie in Brazilië.

Het toestel was op weg naar het José María Córdova International Airport, het op één na grootste vliegveld in Colombia. Rond middernacht verdween het toestel van radar in de omgeving van het vliegveld. Het toestel bleek te zijn neergestort in het bergachtige gebied in de buurt van stad Medellín.  Aan boord van het toestel zaten 72 passagiers, 9 bemanningsleden en spelers en staf van het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense.

Volgens de Colombiaanse media zouden de reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door de slechte weersomstandigheden ter plekke waardoor reddingshelikopters nauwelijks kunnen worden ingezet. Volgens de Colombiaanse politie zouden zeker zes personen de crash hebben overleefd waaronder drie voetballers.

Het gaat om doelman Danilo, reservekeeper Jakson Follmann en verdediger Alan Ruschel. Allen zijn met onbekende verwondingen en zwaar in shock binnengebracht bij het ziekenhuis van het plaatsje La Ceja. Mogelijk is een brandstoftekort de oorzaak van de crash.

Categorie:
Provincie: