zondag, 3. september 2017 - 11:17 Update: 03-09-2017 11:56

'Tekening sexy vrouwen op kermisattractie in België verplicht afgeplakt'

'Tekening sexy vrouwen op kermisattractie in België verplicht afgeplakt'
Foto: Archief EHF
Brussel

Een uitbaatster van een kermisattractie zou van de burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem verplicht enkele tekeningen van vrouwen in bikini hebben moeten afplakken.

Anders zou ze naar eigen zeggen niet meer welkom zijn op de kermis. Dit meldt de Belgische krant Nieuwsblad.be. De gemeente liet tegenover de krant weten dat de tekeningen als 'een verrassing' kwamen voor de gemeente en als 'niet gepast' werden bestempeld. Maar zondag ontkende de burgemeester elke betrokkenheid en gaf hij zijn gemeentediensten de opdracht om de papieren dekking te verwijderen.

Het Belgische parlementslid Karl van Louwe bracht de situatie zaterdagmiddag onder de aandacht. Hij plaatste enkele zelfgemaakte foto's van de attractie op Facebook. Op de beelden is te zien hoe een aantal afbeeldingen van in bikini geklede vrouwen op een attractie deels is afgeplakt, zodanig dat de lichamen verhuld zijn. Op zijn Facebookpagina schrijft Karl Vanlouwe: 'Tekeningen op kermisattractie niet geschikt voor kinderen". Bestaan er nog slechtere argumenten. Wie neemt er echt aanstoot aan ?' In een reactie tegenover de krant zegt hij: 'Onvoorstelbaar dat zoiets mogelijk is.'

https://www.facebook.com/karlvanlouwe