maandag, 4. september 2017 - 9:32 Update: 04-09-2017 10:07

DNA gevonden: verdachte in zaak verdwenen Maëlys (9) opnieuw opgepakt

DNA gevonden: verdachte verdwenen Maëlys (9) opnieuw opgepakt
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Pont-de-Beauvoisin

In de zaak rond de verdwijning van het 9-jarige Franse meisje Maëlys is zondag weer één van de twee mannen, die al eerder opgepakt werden, opnieuwe opgepakt en nu officieel in staat van beschuldiging gesteld.

De man zit vast. Dit melden verschillende Franse media maandag.

DNA in auto

Volgens de Franse krant le Parisien is er DNA van het meisje aangetroffen in de auto van de verdachte.  De man (34) was al eerder opgepakt, maar wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Maar de technische recherche heeft in zijn auto een klein spoor van het DNA van het meisje gevonden. Volgens de Franse krant kon de man dit niet verklaren, maar het zou aangeven dat het meisje in zijn auto heeft gezeten. De rechercheurs vonden het ook al verdacht dat de man na het huwelijksfeest zijn auto grondig heeft laten reinigen. Hij zou dit naar eigen zeggen hebben gedaan in verband met een mogelijke verkoop van de auto. De politie verdenkt de man ervan dat hij sporen wilde uitwissen.

Naar Maëlys wordt al negen dagen gezocht nadat ze verdween op een bruiloftsfeest in het Franse departement Isère. De opgepakte man was ook op bruiloftsfeest en eerder betrokken bij zedenmisdrijven.

Categorie:
Tag(s):