zondag, 17. september 2017 - 10:51 Update: 17-09-2017 19:09

2e verdachte aangehouden terreuraanslag Parsons Green station Londen

2e verdachte aangehouden terreuraanslag Parsons Green station Londen
Londen

De politie in Engeland heeft een tweede man gearresteerd als verdachte van de terroristische aanslag op Parsons Green Station van donderdag 15 september. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Hounslow

De 21-jarige man werd zaterdagavond om 23.50 uur in Hounslow gearresteerd. 'Hij werd gearresteerd onder artikel 41 van de Terrorism Act en naar een politiebureau in het zuiden van Londen gebracht waar hij in bewaring blijft', aldus de politie. 

Eerste verdachte aangehouden

Vrijdagochtend hield de politie al een eerste verdachte aan, een 18jarige man in het vertrekgebeid van de haven van Dover. Donderdag raakten tijdens de ochtendspits in Londen bij metrohalte Parsons Green 29 reizigers in de metro gewond. 

Vuurbal

Dit kwam door een vuurbal die door een volle coupé vloog. De vuurbal was afkomstig uit een emmer die in een stevige Lidl-tas zat. Er ontstond grote paniek, waarbij passagiers onder de voet werden gelopen. Bij onderzoek bleek dat de huis-, tuin en keukenbom zelf niet was afgegaan. Uit de bom staken draden die lijken op kerstboomverlichting. Het kan zijn dat er ook chemicaliën in het explosief hebben gezeten.

Lees alles over:
Categorie: