woensdag, 3. januari 2018 - 20:44 Update: 03-01-2018 21:05

Egyptenaar (18) steekt man dood in Ierland en verwondt twee anderen

Egyptenaar (18) steekt man dood in Ierland en verwondt twee anderen
Dundalk/Ierland

Woensdagochtend rond 09.00 uur lokale tijd is in Ierland een 24-jarige Japanner met een mes gedood door een 18-jarige verdachte. Dit melden de Ierse media woensdagavond.

Grote klopjacht

De Ierse politie heeft na een grote klopjacht rond 09.45 uur lokale tijd een 18-jarige verdachte met de Egyptische nationaliteit opgepakt. Nadat de Japanner was doodgestoken heeft de 18-jarige verdachte nog twee anderen personen verwondt. 

Willekeurig

Het incident gebeurde op Avenue Road in het zuiden van de Ierse stad Dundalk. De politie onderzoekt of het hier mogelijk om een terreurdaad gaat. De slachtoffers en de dader zouden elkaar niet kennen waardoor het er op dit moment op lijkt dat de 18-jarige man zijn slachtoffers willekeurig koos.

Verdachte verhoord

De Ierse politie heeft de man woensdag verhoord maar daar zou nog niet veel informatie uit zijn gekomen. Ook heeft de politie informatie ingewonnen over de 18-jarige verdachte bij de zowel de Egyptische als de Britse autoriteiten. Naast de mogelijkheid van een terroristische actie onderzoekt de politie ook of de man mogelijk lijdt aan psychische problemen.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)