dinsdag, 12. juni 2018 - 7:13 Update: 12-06-2018 13:40

Trump: 'Overleg met Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un beter dan verwacht'

Trump: 'Overleg met Kim beter dan verwacht'
Foto: Printscreem Youtube

De historische ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en Amerikaanse president Donald Trump is afgelopen nacht een feit geworden.

De leiders schudde elkaars hand om 03.00 uur Nederlandse tijd op het eiland Sentosa. Sentosa betekent 'rust en vrede'. Het eerste uur spraken ze onder vier ogen, waarna de leiders zich verder begaven onder een aantal hoge functionarissen en adviseurs.

'Het gesprek is beter gegaan dan iedereen voor mogelijk had gehouden'. Dat zei Trump tijdens een onverwachte onderbreking van de lunch. 

Trump zei na afloop dat er 'grote vooruitgang' was geboekt, en dat de gesprekken 'heel erg positief' waren verlopen. Trump nodigde Kim Jong-un alvast uit op het Witte Huis om verder te onderhandelen. “De wereld zal er helemaal anders uitzien”, klonk het vol vertrouwen bij Kim. “De bladzijde van het verleden is omgeslagen.”

De sancties tegen Noord-Korea blijven overeind ondanks het akkoord dat Donald Trump en Kim Jong-un vandaag hebben gesloten. Dat zei president Trump zojuist op een persconferentie in Singapore. Wel gaan Zuid-Korea en de Verenigde Staten stoppen met de militaire oefeningen bij de Noord-Koreaanse grens.

Categorie:
Provincie: