woensdag, 1. december 2021 - 15:28 Update: 02-12-2021 9:32

Vliegtuigbom bij treinstation in München ontploft door boorwerkzaamheden, meerdere gewonden

boor-tunnel-trein
Foto: Archief EHF/ foto bewerkt ter illustratie
München

In München is woensdag vlak voor de middag vlakbij het treinstation een vliegtuigbom van 500 pond uit de Tweede Wereldoorlog ontploft bij boorwerkzaamheden op een bouwplaats. De politie in Duitsland spreekt over meerdere gewonden waaronder één ernstig.

Boorwerkzaamheden op bouwplaats

De vliegtuigbom ontplofte in de buurt van de Donnersbergerbrücke bij het treinstation. Hierbij zijn minstens vier personen gewond geraakt. Volgens de brandweer zijn bij de explosie op de bouwplaats van Deutsche Bahn vier mensen gewond geraakt, van wie één ernstig. 

Boorwerkzaamheden tunnel

De brandweer meldt dat de bom onder de grond is ontploft tijdens boorwerkzaamheden voor de tweede hoofdlijn van de S-Bahn. Al het treinverkeer rond het centraal station van München moest worden stopgezet, aldus een spoorwoordvoerder.

Graafmachine door explosie omver geblazen

Door de schokgolf, als gevolg van de explosie, werd een graafmachine omver gegooid en werden er grote hoeveelheden puin in het rond geslingerd die vervolgens verschillende auto's in de omgeving beschadigde. Afzonderlijke stukken puin bereikten de aangrenzende spoorlijn, waardoor het treinverkeer tijdelijk moest worden stilgelegd. Twee politiehelikopters ondersteunden de speurders met lucht- en overzichtsfoto's. In totaal werden ongeveer 40 agenten van de politie van München ingezet.

Onderzoek

Er zal ook een onderzoek worden ingesteld waarom de vliegtuigbom niet van te voren is opgemerkt. Hoe dat kon gebeuren maakt deel uit van dat onderzoek.