woensdag, 9. december 2015 - 12:33 Update: 09-12-2015 13:20

''Website is al voor je gebouwd''

Website is al voor je gebouwd
Foto: Facebook
Uithoorn

De toekomst van het huidige internet met de diversiteiten aan websites staat op losse groeven. Gisteren lanceerde Facebook haar nieuwe app Instant Articles alwaar grote nieuwssites hun nieuws kunnen gaan onderbrengen.

Op dit moment zit men nog in een testfase, maar vanaf volgend jaar zullen meer aanbieders gebruik kunnen maken van Instant Articles.

Volgens de internetredactie van BlikopNieuws.nl is dit een nieuwe stap naar het nieuwe internet waarbij nu nieuwsaanbieders maar straks ook bedrijven en particulieren hun onderkomen vinden en dus geen eigen www.domeinnaam meer nodig hebben om hun diensten aan te bieden.

Volgens Tijs Hofmans van ComputerIdee & pcm maakt nu al een handjevol Amerikaanse bedrijven de scheidslijn op het World Wide Web duidelijk en wordt deze lijn alleen maar dunner. ''Bedrijven zullen altijd naar manieren blijven zoeken om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Nu is dat bijvoorbeeld Facebook, straks staat er weer een nieuwe partij op'', aldus Hofmans.

Voorlopig is Facebook aan zet en zal menig bedrijf, die nu geld verdient met het ontwerpen en bouwen van internetsites, zich voorzichtig zorgen kunnen gaan maken over hun toekomst.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):