donderdag, 9. juni 2016 - 16:48 Update: 09-06-2016 19:19

Zestienjarige vwo-leerling Laura van der Schoor Nederlands kampioen Microsoft Office

Laura (16) Nederlands kampioen Microsoft Office
Foto: Screenshot Excel Microsoft
Amsterdam

De 16-jarige vwo-leerling Laura van der Schoor van het Anna Lyceum uit Nieuwegein vertegenwoordigt ons land tijdens het WK Microsoft Office Specialist in de Verenigde Staten. Dit heeft het Anna Lyceum bekendgemaakt.

Recordtijd

Laura van der Schoor behaalde op het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office een fantastisch resultaat: een maximale score van 1000 punten, in een recordtijd van 7 minuten en 14 seconden. Ter vergelijking: er staat 50 minuten voor het examen.

Verenigde Staten

Deze zomer vertrekt Laura met Slim.nl naar de Verenigde Staten, waar de wereldwijde competitie van 7 tot en met 10 augustus 2016 plaatsvindt. Met haar prachtige score is Laura absoluut kanshebber op de wereldtitel, die zij kan behalen op het Microsoft Office Specialist World Championship in Disney World, Orlando, Florida.

Laura zit in 5 vwo op het Anna Lyceum in Nieuwegein. Zij heeft zich via Slim.nl gecertificeerd in Microsoft Office Excel 2013 en daarmee de beste resultaten van heel Nederland behaald. Deze prestatie wordt beloond met de titel Nederlands Kampioen Microsoft Office Excel 2013 en de reis naar de Verenigde Staten. Aan het WK in Orlando Florida doen in totaal 130 landen mee. Deelnemers strijden in meerdere disciplines – zoals Excel, Word en PowerPoint – voor de wereldtitel.