woensdag, 27. september 2017 - 14:47 Update: 19-10-2018 14:27

De nieuwe iPhones: iPhone 8, 8 Plus en iPhone X

De nieuwe iPhones: iPhone 8, 8 Plus en iPhone X
Foto: Screenshot YouTube/Apple
Californië

Tijdens de Keynote in september heeft Apple drie nieuwe modellen aangekondigd voor één van hun meest populaire producten: de iPhone. Maar wat maakt deze varianten zo speciaal ten opzichte van hun voorgangers? En wat zijn de verschillen tussen deze nieuwe modellen?

Naam

De serienamen van de nieuwe iPhones zijn verrassend. Het is namelijk gewoonte voor Apple om het opvolgende jaar met een S-model van de voorgaande iPhone te komen. Omdat vorig jaar de iPhone 7 uitkwam, zou het te verwachten zijn dat de 7S op de planning stond voor dit jaar. Ook werd er verwacht dat de iPhone 8 het nieuwe topmodel zou worden. Apple heeft er echter voor gekozen om een iPhone 8 en een iPhone X uit te brengen, waarvan de iPhone X het meest verrassend is wat betreft design en specificaties.

Prijs

De prijzen van de nieuwe iPhones liegen er niet om. Na Samsung, die eerder al een Galaxy Note introduceerde van een kleine duizend euro, is Apple ook in gaan spelen op de trend van steeds duurder wordende smartphones. De iPhone 8 begint bij €809,- voor het 64GB model, en de 8 Plus bij €919 voor dezelfde opslagruimte. Naast de 64GB is er alleen nog maar een 256GB variant die over de toonbank zal gaan voor €979 (iPhone 8) en €1089 (iPhone 8 Plus). De iPhone X gaat over de grens van duizend euro heen: het 64GB model kost €1.149,- en het 256GB model zal voor €1.319,- verkocht gaan worden. Het is dus wel duidelijk: een telefoonverzekering waardoor je smartphone gedekt is tegen schade en diefstal is met deze stijgende prijzen zeker geen overbodige luxe meer.

Uiterlijk

Qua uiterlijk verandert er voor de iPhone 8 ten opzichte van de 7 niet veel. Het formaat is hetzelfde, waardoor je de hoes en andere accessoires van je iPhone 7 ook prima kunt gebruiken voor de 8. Het belangrijkste verschil is dat de achterkant van de telefoon van glas is en dus niet meer van aluminium. Dit zorgt ervoor dat de telefoon goed draadloos op te laden is. De 8 is verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs.

De iPhone X heeft wel echt een ander uiterlijk dan andere iPhones. Zo draait het bij dit model volledig om het scherm. De iPhone X zal de eerste iPhone zijn met een Oled-scherm. Ook verdwijnt de homeknop. De randen aan de voorkant van de smartphone zijn weggelaten, waardoor het scherm groter is, maar het formaat van de telefoon hetzelfde kan blijven.

Specs

Natuurlijk heeft Apple in de specificaties van de toestellen ook het een en ander verbeterd. Zo beschikken alle drie nieuwe modellen over draadloos opladen, hebben ze een 12 MP-camera en een A11 Bionic-chip. Maar er zijn ook verschillen. De 8 Plus en de X hebben namelijk een groothoek- en telelenscamera. De iPhone X heeft nog extra uitgebreide specificaties, zoals een Super Retina HD-Display en Face ID vervangt het Touch ID wat nog op de 8 en 8 Plus zit. Al met al bieden deze toestellen, en dan voornamelijk de iPhone X, meer opties ten opzichte van hun voorgangers.

Categorie:
Tag(s):