maandag, 16. oktober 2017 - 22:41

The Datacenter Group organiseert IoT inspire event

foto van datacentrum | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

The Datacenter Group (TDCG) organiseert op 16 november 2017 van 08:00 tot 13:30 het tweede IoT Inspire event bij de Westerliefde in Amsterdam.

Het evenement richt zich op ICT-managers, Productmanagers en Directie van bedrijven die zich bezighouden met IT-vraagstukken en/of het aanbieden van IoT-diensten aan eindgebruikers. 

IoT

Internet of Things zijn apparaten die via netwerk verbonden worden en zo met elkaar of een applicatie kunnen communiceren. De technologie is overal te vinden en verovert de wereld razendsnel. In veel branches worden IoT-oplossingen al toegepast zoals: de industrie (ook wel IIoT genoemd, Industrial Internet of Things), maar ook consumenten merken de voordelen. Dit zorgt ook voor bewustwording bij de overheid. In het recente regeerakkoord van Rutte III staat het volgende: “Er wordt een ambitieuze cybersecurity-agenda opgesteld met onder meer standaarden voor Internet-of-things-apparaten.”

Vragen uit het bedrijfsleven

Maar hoe vertaalt IoT zich in het dagelijkse (bedrijfs)leven? Niet alle bewindsvoerders voelen iets voor deze trend. Toch is het onvermijdelijk voor alle organisaties die mee willen blijven gaan in de digitale transformatie. Het onderwerp zorgt voor veel vragen zoals: hoe beveilig je de domotica, welke platformen kun je het beste inzetten, welke applicaties gebruik je en vooral hoe je hier je businessmodel of bedrijfsvoering op kunt aanpassen. Ook Artificial Intelligence gaat zorgen voor verandering in combinatie met IoT.

IoT Inspire event 2017

Op het IoT Inspire event zijn verschillende sprekers uit de industrie aanwezig die antwoord zullen geven op deze vragen. Marco Heida Founder van het platform Internet of Things Nederland zal onder andere spreken over IoT in het algemeen, de trends van nu, welke platformen relevant zijn en security. Co-founder van Amsterdams digital product agency aFrogleap, Bart Fussel behandelt het onderwerp: onze Artificial Intelligence toekomst en de impact op IoT. Hierop volgt CTO Jeroen Winden van Esri, hij richt zich op de kracht van locatie: “Locatie is de verbindende factor voor informatie. Alles heeft een locatie en is daarom op basis van die locatie te koppelen met al het andere op die locatie. Dit zorgt voor interessante kruisingen met data. ” Alexander Overtoom, Business Developer bij The Things Industries vertelt over het bouwen van een globaal crowdsourced IoT-datanetwerk. Buiten zijn taak als moderator zal Marcel Suers Business Developer van Vanad vertellen over IoT in de luchtvaart en logistiek.