vrijdag, 4. augustus 2023 - 11:39

AIVD en MIVD organiseren hackathon op geheime locatie in Nederland

hacker-ddos-internet
Foto: Pixabay/TheDigitalArtist
Den Haag

De AIVD en de MIVD organiseren een hackathon op zaterdag 18 en zondag 19 november. Dit heeft de AIVD bekendgemaakt.

Geheime locatie

'De hackathon vind plaats op een goed bereikbare, maar geheime locatie in Nederland. Deelnemers kunnen zo op een vrijblijvende en ludieke wijze kennis maken met dataprocessing bij de diensten', aldus de veiligheiddienst AIVD.

Prototype programmeren

Tijdens de hackathon gaan de deelnemers een weekend lang in een klein team met een technische casus aan de slag. Hierbij proberen ze in korte tijd creatieve oplossingen te bedenken en hier vervolgens een prototype van te programmeren. Dit alles onder persoonlijke begeleiding van medewerkers van de beide inlichtingendiensten. Aan het einde van het weekend presenteren alle teams hun ideeën en prototypes aan elkaar. Een jury van inlichtingen- en data-experts beslist wie er met de hoofdprijs naar huis gaat.

Technische mensen van buiten

Bij de AIVD en MIVD bestaan veel technische uitdagingen op het gebied van data engineering en data science. De hackathon helpt de diensten om kennis te maken met technische mensen van buiten, om zo samen kennis en ideeën uit te wisselen.

Self-taught coders

De hackathon is bedoeld voor iedereen met een affiniteit voor software engineering en/of data science. Ervaren professionals, studenten, en self-taught coders zijn allemaal welkom. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven voor de hackathon? Vanaf van 3 augustus tot en met 4 oktober kun je hiervoor terecht op aivd.nl/hackathon.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):