vrijdag, 3. juni 2016 - 14:55 Update: 03-06-2016 15:04

‘Nederland heeft crisis nu echt achter de rug’

‘Nederland heeft crisis nu echt achter de rug’
Foto: RVD
Den Haag

‘We hebben de crisis nu echt achter ons gelaten en we mogen met een zeker optimisme naar de toekomst kijken.’ Dit zei viceminister-president Asscher vrijdag na afloop van de ministerraad in reactie op nieuwe cijfers over de Nederlandse economie van het Centraal Planbureau (CPB).

Economische groei in 2016 1,8%

Uit de zogeheten juniraming van het CPB blijkt dat het economisch herstel echt doorzet. Voor dit jaar rekent CPB op een economische groei van 1,8%. Voor volgend jaar is dat zelfs 2,1%.

Asscher: ‘Het gaat goed met de Nederlandse economie. Het is mooi dat dat op steeds meer plekken merkbaar wordt. Het belangrijkste is dat mensen thuis dat ook merken. Daarbij is de belangrijkste prioriteit van het kabinet het tegengaan van de werkloosheid, die nog altijd hoog is.’

Werkgelegenheid: 200.000 banen erbij

Deze week bleek uit cijfers van het UWV dat de vraag naar arbeid door het economisch herstel de komende jaren sterk toeneemt. In totaal komen er in dit en volgend jaar naar verwachting 200.000 banen bij.

Asscher: ‘Veel Nederlanders gaan ook in hun portemonnee merken dat het eindelijk beter gaat, want de koopkracht gaat dit jaar voor het derde jaar op rij verbeteren. Mensen kunnen dus weer wat meer besteden aan de dingen die zij nodig hebben.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):