zondag, 14. augustus 2016 - 9:29 Update: 15-08-2016 8:48

'Alle Winkels MS Mode vandaag weer open'

'Winkels MS Mode maandag weer open'
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Nu de curatoren en Rabobank een akkoord hebben gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement gaan de 130 winkels van modeketen maandag weer open. Dit hebben curator en bank zaterdagavond in een gezamenlijke verklaring laten weten, zo melden verschillende media.

Er wordt met verschillende partijen gesproken over een overname. Wanneer de winkels op blijven, is het bedrijf aantrekkelijker voor potentiële kopers en wordt de kans op een doorstart groter. De winkels zullen volgens het akkoord vier weken open blijven. Het is de bedoeling dat in deze periode alle 880 medewerkers aan het werk blijven.

Curator Kemp geeft aan dat er 'een goed akkoord ligt dat ertoe kan bijdragen dat  er snel een koper gevonden wordt'. Een woordvoerder van de Rabobank laat aan de NOS weten dat  de bank zich volledig inzet om tot een oplossing te komen. 'Het geld dat we aan MS Mode hadden uitgeleend is het spaargeld van onze klanten. Een deel hiervan zien wij helaas mogelijk niet terug.'

de winkelketen is van textielondernemer en oprichter van Coolcat Roland Kahn. Alleen de Nederlandse tak van de winkelketen MS Mode is failliet verklaard. De bijna 400 winkels in andere Europese landen vallen niet onder het faillissement.