maandag, 26. september 2016 - 20:17 Update: 27-09-2016 21:31

Merkel wil in problemen geraakte Deutsche Bank geen staatssteun geven

Aandeel Deutsche Bank heeft nog nooit zo laag gestaan
Foto: SXC
Amsterdam

Het aandeel van Deutsche Bank heeft nog nooit zo laag gestaan.

Op de beurs in Frankfurt verloor het aandeel van de grootste  bank van Duitsland, Deutsche Bank, 7,5 procent van zijn waarde. Het aandeel van Deutsche bank is dit jaar gehalveerd in waarde, in de laatste twee weken zelfs meer dan 20 procent. Vandaag bereikte de beurswaarde de laagste koers ooit met 10,65 euro per aandeel . Vorig jaar augustus stond het aandeel nog op circa 32 euro. Dit melden onder meer de NOS en RTL Z maandag.

Dat het aandeel  van de bank vandaag flink zakte, had vooral te maken met de uitspraak van bondskanselier Angela Merkel. Zij liet in een interview met het Duitse tijdschrift Focus weten dat de bank geen staatssteun zal ontvangen. Een woordvoerder van de regering liet toen snel weten dat er helemaal geen reden is om om te speculeren over steun van de overheid aan Deutsche Bank. 

Deutsche Bank hangt ook nog een megaboete van 14 miljard euro boven het hoofd. de Amerikaanse justitie eist dit bedrag als schikking voor de rol van Deutsche Bank bij Amerikaanse hypotheken in de financiële crisis van 2008. Hoewel Deutsche Bank duidelijk  heeft gemaakt  dat ze 'absoluut niet' van plan is om zoveel te betalen, leidt de dreiging van de boete al tot grote onrust bij de aandeelhouders.

Bij Deutsche Bank werken wereldwijd 100. 000 werknemers. Veel Europese banken, waaronder ING, zijn financiëel verknoopt met Deutsche Bank. Volgens het IMF is de Duitse bank een uiterste risicovolle systeembank.

Categorie: