woensdag, 2. november 2016 - 11:52 Update: 02-11-2016 13:25

'BPost heeft heeft nog steeds interesse in PostNL'

'BPost heeft heeft nog steeds interesse in PostNL'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Brussel

Het Belgische BPost heeft nog steeds plaanen om PostNL over te nemen. Dit meldt het bedrijf woensdagochtend in een verklaring op de website.

Er wordt intern gezocht naar mogelijkheden voor een 'vriendschappelijke benadering'van het Nederlandse postbedrijf. Dinsdag lekte een pr-bureu per ongeluk een document naar het Financieele Dagblad, waarin de nieuwe overname plaane van BPost stonden. Bpost betreurt dit. het bedrijf gelooft nog steeds in de voordelen van een mogelijke fusie met PostNL. Maar de tijd is nog niet rijp voor een nieuw bod. De Belgen willen de huidige stand van zaken goed evalueren en denken nog na over verdere stappen.

PostNL was 'onaangenaam verrast' toen het gisteren hoorde van de plannen van de nieuwe overnameplannen. Er worden geen gesprekken worden gevoerd met de Belgen, zegt het bedrijf. Maar volgens RTL Z beurscommentator Durk Veenstra is de verassing niet echt. Veenstra: Dat is een klein leugentje'. De beurskoers van PostNL staat namelijk op het hoogste punt in jaren.

Categorie:
Tag(s):