zaterdag, 17. december 2016 - 12:46 Update: 17-12-2016 13:21

'Miljoenenbonus bottleneck bij overname PostNL door Bpost'

'Miljoenenbonus bottleneck bij overname PostNL door Bpost'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Brussel

Uit een reconstructie, gemaakt door de Belgische zakenkrant De Tijd, blijkt dat de overname van PostNL door Bpost mede is stukgelopen door afspraken over vertrekpremies voor postNL-topvrouw Herna Verhagen en financieel directeur Jan Bos. Dit schrijft De Tijd zaterdag.

Als de overname zou slagen, dan zou Verhagen een bonus van 3 miljoen euro krijgen en Jan Bos een bonus  van 2,3 miljoen euro. Volgens de krant vreesde de raad van commissarissen van PostNL voor imagoschade als dit bekend zou worden. De bonussen zouden 'onverkoopbaar' zijn  bij het personeel en de buitenwereld.

Volgens de krant zou topvrouw Herna Verhagen zelf de eerste stap hebben gezet voor een toenadering tot Bpost op een conferentie voor postbazen in Luzern in 2014. Maar volgens PostNL klopt dit verhaal niet. Een woordvoerster van PostNL zegt in de Volkskrant: ' 'Dit is niet waar. Herna Verhagen heeft niet het eerste contact gelegd. Ik was er niet bij en ik weet dus niet wie wel de eerste stap heeft gezet. Maar hier waren twee partijen bij betrokken.'

De Tijd schrijft dat zowel Bpost als PostNL het bijna eens waren, maar dat de Nederlanders op het laatste moment 'een bocht van 180 graden' maakten.