woensdag, 1. maart 2023 - 16:27

Woeste werknemers Cabot eisen snel betere cao

Actie FNV
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De FNV draait opnieuw de duimschroeven aan bij een producent. Ditmaal dreigt de vakbond met acties bij chemiebedrijf Cabot B.V. in Rotterdam. Er ligt een ultimatum dat afloopt op maandag 6 maart om 12.00 uur.

Celil Çoban, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘De mensen zijn echt woest, Cabot kan maar beter op ons ultimatum ingaan en voldoen aan de eisen van de werknemers. Die hebben bij ons aangegeven dat ze bereid zijn om het werk neer te leggen als dat nodig is.’

Salarissen moeten meestijgen

De eisen van de FNV en de medewerkers: een cao van een jaar, die loopt tot en met 31 augustus 2023; salarissen die automatisch meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie) en €100 bruto per maand erbij.

Twee keer eindbod unaniem verworpen

Al sinds september probeert de FNV een goede cao af te spreken met Cabot. Het bedrijf heeft tweemaal een eindbod gedaan, maar dat is beide keren unaniem weggestemd door de mensen op de werkvloer. Het laatste voorstel was 7% loonsverhoging. Çoban: ‘Onvoldoende dus. Daar kunnen mensen de steeds duurder wordende boodschappen en hun stijgende rekeningen niet van betalen.’

Zo'n 110 werknemers

Cabot in Rotterdam produceert roet(deeltjes) - carbon black - voor onder andere de rubber- en kunststofindustrie. Er werken zo’n 110 mensen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):