vrijdag, 11. oktober 2019 - 16:00 Update: 11-10-2019 21:30

Minder dementie met choline

VELSERBROEK (EZPress) - Dementie is wereldwijd een groeiend probleem. Zelfstandig wonen en functioneren gaat niet meer als het ziekteproces is gevorderd. Dit brengt veel zorg(kosten) met zich mee. Een goede behandeling van de symptomen is er niet en gaat er voorlopig ook niet komen. Er is meer te verwachten van preventie. Daarbij lijkt het erop dat naast bewegen goede voeding een sleutel is. Het gaat dan vooral om voldoende choline*.

Choline is een semi-essentieel voedingsmiddel, het is nodig voor de aanmaak van acetylcholine: een neurotransmitter die onder meer betrokken is bij de prikkeloverdracht in de hersenen. Op oudere leeftijd kan de opname van dit middel via het spijsverteringskanaal minder zijn en leiden tot een chronisch tekort. Daarom wordt een dagelijkse aanvulling met choline op de natuurlijke inname via voeding aanbevolen.

*Ylilauri, M., et al. Associations of dietary choline intake with risk of incident dementia and with cognitive performance: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study. The American journal of clinical nutrition

//Einde bericht

Bron: Wellness Line BV

Dit is een origineel persbericht EZpress News Sistribution www.ezpress.eu