maandag, 24. januari 2022 - 10:30 Update: 24-01-2022 15:30

Bookmakers voorspellen 23 olympische medailles

AMSTERDAM (EZPress) - De Winterspelen 2022 worden misschien wel de succesvolste ooit voor Nederland. Kelbet.nl, dat eerder een juiste voorspelling deed met 36 plakken voor de zomerspelen, maakte een rondgang langs bookmakers en berekende de winstkansen voor de Nederlandse deelnemers. De vergelijkingssite schat een medailleoogst in van 23 stuks.

De Nederlandse equipe is zo ongeveer bekend en dat opent de deur naar een berekening van de medailleoogst voor Nederlandse Olympiërs. Hoewel de legale bookmakers (nog) geen weddenschappen aanbieden voor de Winterspelen hebben ze de data in huis om een inschatting te kunnen maken: negen keer goud, zeven keer zilver en zeven brons.

Suzanne Schulting koningin van de Spelen
Veertien vrouwen maar liefst zetten hun beste beentje voor bij het langebaanschaatsen en shorttrack. We voorspellen dat Suzanne Schulting uit het Friese Tijnje zich tot koningin van de spelen mag kronen met drie gouden en een zilveren plak. Met een overwinning van de dames op de relay (shorttrack) gaat Nederland ineens vier gouden plakken bijschrijven, is onze verwachting. Xandra Velzeboer uit Culemborg gaat nog voor een verrassing zorgen op de 1500 meter, vermoeden we. De shortrack mannen zullen wat teleur gaan stellen met alleen een bronzen plak voor Ithzak de Laat uit Leeuwarden.
Van de heren op de lange baan verwachten we een mooie oogst. De veelbelovende Thomas Krol uit Colmschate (Overijssel) gaat naar verwachting een gouden en een bronzen plak meenemen. Kai Verbij (Leiderdorp), Kjeld Nuis (Leiden) en Jorrit Bergsma (Aldeboarn) noteren we voor een zilveren plak. Ook de dames op de langebaan zullen niet teleurstellen. De in bloedvorm verkerende Irene Schouten uit Andijk scoort een ‘full house’ met goud, zilver en brons. Ook Jutta Leerdam uit ’s Gravenzande, Antoinette de Jong uit Rottum en Ireen Wüst uit Goirle laten zich een medaille omhangen.

Reuzenslalom
Naast schaatsen en snowboarden is Nederland vertegenwoordigd in sporten als skeleton, de reuzenslalom, kunstrijden en bobsleeën. Karlien Sleper uit Zoetermeer is medaillekandidaat in de monobob, de ‘bookies’ hebben haar in de boeken voor goud. Ivo de Bruin uit Uithoorn mag met zijn viermansbob mee naar Beijing hoewel hij de NOC/NSF norm niet heeft gehaald. Ivo en zijn team staan helaas niet te boek als medaillekandidaat.

Snowboarden
Snowboarders Glenn de Bois uit De Lier, Melissa Peperkamp uit Zelhem, Niek van der Velden uit Nispen en Michelle Dekker uit Zoetermeer mogen mee en doen ook mee voor de prijzen. We hebben Melissa genoteerd als kanshebber op brons in de Slopestyle. Adriana Jelinkova uit Oegstgeest en Maarten Meiners uit Naarden komen uit in de reuzenslalom. Het is voor het eerst sinds een hele lange tijd dat Nederland meedoet op deze discipline. Helaas zijn er geen medailles te verwachten.

Skeleton
Kimberly Bos uit Ede komt uit in het onderdeel skeleton. Kimberly staat aan de wereldtop en kan volgens ons een zilveren medaille mee naar huis nemen. Lindsay van Zundert uit Etten-Leur doet mee aan het kunstrijden, zonder echte medaillekansen, in navolging van beroemde voorgangers als Sjoukje Dijkstra.

Medailles per provincie
Zuid-Holland en Friesland worden naar verwachting de hofleveranciers van medaillewinnaars met ieder zes plakken. Groningen en Brabant moeten helaas genoegen nemen met één plak.

De waarde van een medaille
Hoeveel is zo’n medaille dan waard? Een gouden plak weegt ongeveer 556 gram, waarvan 6 gram goud. Het is eigenlijk een zilveren medaille met een gouden laagje. De waarde van het goud en het zilver bij elkaar is ongeveer 654 euro, gerekend naar de dagprijzen. Een zilveren medaille weegt 550 gram en dat is plusminus 347 euro waard, op dit moment. Brons is eigenlijk geen brons maar een legering van koper en zink met een waarde van 2 euro en 5 cent.

Nederland neemt 8327 euro aan edelmetaal mee naar huis
Zuid-Holland mag de hoogste waarde aan edelmetaal tegemoet zien met een prijs van ongeveer 3000 euro voor drie gouden en drie zilveren plakken. Friesland is een goede tweede met 2660 euro en Gelderland spekt de kas met 1000 euro aan edelmetaal.

Zoetermeer, leiden en Heerenveen
De meest succesvolle plaatsen in Nederland worden Zoetermeer met twee keer goud, Leiden met twee keer zilver en onbetwist bovenaan staat Heerenveen met een onwaarschijnlijke elf plakken. Niet helemaal eerlijk, het komt omdat veel schaatsers zich in Heerenveen hebben gevestigd om te kunnen trainen in Thialf.

//einde bericht

Bron: Nobudget Marketing & PR

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.