maandag, 11. januari 2016 - 16:53 Update: 12-01-2016 7:33

KNO-arts van het UMC Utrecht krijgt andere functie

Hoofd omstreden KNO-afdeling UMC Utrecht krijgt andere functie
Foto: Archief EHF
Utrecht

De hoogleraar KNO van het UMC Utrecht krijgt een andere functie binnen het ziekenhuis. Dit heeft het UMC Utrecht maandagmiddag bekendgemaakt.

'Turbulente tijd'

'De afgelopen periode heeft de KNO-afdeling van het UMC Utrecht een turbulente tijd beleefd. In die periode heeft de raad van bestuur een aantal tijdelijke maatregelen genomen om in het belang van patiënten en medewerkers de rust te laten terugkeren. Eén van de maatregelen was het op zijn eigen verzoek vrijstellen van de hoogleraar KNO van zijn patiëntgebonden en leidinggevende taken', aldus het ziekenhuis.

Gedurende deze periode is er intensief overleg geweest met betrokken hoogleraar om tot duurzame oplossingen te komen. De raad van bestuur en de hoogleraar KNO hebben nu gezamenlijk keuzes gemaakt voor de toekomst. 

Aan die keuzes ligt ten grondslag dat betrokken hoogleraar in de eerste plaats een uitstekend specialist is voor zijn patiënten en vanuit zijn expertise in de otologie (oorheelkunde) nationaal en internationaal een belangrijke bijdrage levert aan de wetenschap op dit gebied.

Hoogleraar Otologie

De hoogleraar KNO zal zich in de toekomst dan ook volledig toeleggen op zijn werkzaamheden als hoogleraar otologie, zijn wetenschappelijk werk en de daaraan verbonden patiëntenzorg. Hij neemt afscheid van zijn taken als medisch manager, afdelingshoofd van de KNO-afdeling en als opleider. 

De hoogleraar KNO had in november 2015 deze taken al tijdelijk neergelegd. Wanneer hij zijn werkzaamheden in de patiëntenzorg weer zal hervatten is nog onderwerp van overleg. De raad van bestuur en de hoogleraar KNO hebben de intentie om dit zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):