woensdag, 23. maart 2016 - 17:48 Update: 23-03-2016 19:25

Werknemers Chemours Dordrecht krijgen gratis bloedonderzoek

'Werknemers Chemours Dordrecht krijgen gratis bloedonderzoek'
Foto: Archief EHF
Dordrecht

Werknemers van teflonproducent Chemours die bij de productie zijn betrokken, kunnen op kosten van het bedrijf hun bloed laten testen op giftige stoffen.

Dit meldt FNV-bestuurder Piet Janssen woensdagmiddag na afloop van een overleg met de directie van het bedrijf. Eerder vroeg de FNV om dit onderzoek en om openbaarheid van resultaten.

'De medewerkers die om een onderzoek vragen, krijgen alleen zelf hun eigen uitslagen. De medische gegevens worden niet gedeeld met het bedrijf', aldus FNV.

Op het Chemours-terrein werken verschillende contractors, bijvoorbeeld in het onderhoud van installaties. Chemours roept ook deze bedrijven op om hun medewerkers de mogelijkheid van een onderzoek te bieden.

De directie van Chemours is in overleg met het management in de VS om ook een algemene rapportage over de stand van zaken bij het bedrijf openbaar te kunnen maken.

Piet Janssen, bestuurder FNV: 'We hebben hier namens de medewerkers bij de directie op aangedrongen. Ik ben erg blij dat de zorgen van de medewerkers nu serieus worden genomen en dat mensen de kans krijgen om zich te laten onderzoeken.'

Categorie:
Provincie: