dinsdag, 27. september 2016 - 10:40 Update: 27-09-2016 16:31

Zorgpremie volgend jaar met 100 euro omhoog

Zorgpremie 100 euro per jaar duurder! ''Dit kan zo niet'' aldus patiëntenfederatie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Patiëntenfederatie Nederland is woest over de aangekondigde verhoging van de zorgpremie bij verzekeraar DSW. Vanochtend werd bekend dat de premie daar met bijna 10 euro per maand omhoog gaat.

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft wat uit te leggen, aldus directeur Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland.

''Nog geen week geleden kwam ze met een begroting waarin werd gezegd dat de zorgkosten onder controle zijn. En dat ze een premiestijging van de zorgverzekering verwachtte van 3,50 euro per maand. De inkt is nog niet droog en nu blijkt het bijna drie keer zoveel te zijn. Hoe zit dat? Heeft de minister dit niet voorzien? Dat is meer dan 100 euro per verzekerde per jaar. En die verhoging komt bovenop het eigen risico dat nog steeds 385 euro is, en dus veel te hoog. Mensen kunnen dat niet betalen.'' 

''Dit kan zo niet''

''Vorig jaar hadden bijna een miljoen mensen een betalingsregeling bij de zorgverzekering (voor premie en voor eigen risico). Tel uit hoeveel dat er worden als de premie met meer dan 100 euro per verzekerde per jaar omhoog gaat. En daar komt dan nog de stapeling van eigen bijdragen bovenop. Ik ben benieuwd hoe het kabinet dit vandaag gaat uitleggen tijdens de Financiële Beschouwingen. Want dit kan zo niet.”

De Patiëntenfederatie roept andere zorgverzekeraars op 'voor één keer' DSW niet te volgen en de premie binnen de perken te houden.

 

Categorie:
Provincie: