woensdag, 28. september 2016 - 15:47 Update: 29-09-2016 20:48

Nederlanders onderaan de lijst voor wat betreft meten van gezondheid en conditie

Bijna driekwart Nederlanders meet eigen gezondheid nooit
Foto: Archief EHF
Amstelveen

Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73%) heeft nog nooit gebruik van een een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch om zijn gezondheid te meten. Dit meldt GfK woensdag.

'Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie', aldus GfK.

Slechts 13% van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie wel eens op deze manier. Daarnaast geeft 10% aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. Wereldwijd gezien meet 33% van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18% laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. 

Top 5 landen die gezondheid en conditie meten

De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45%). In Brazilië en de VS meet 29% van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28%) en Frankrijk (26%).

Meer dan de helft meet zelf om conditie te verbeteren

Wereldwijd gezien meet 55% hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren. 50% gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35% wil hun energielevel verhogen.

Jongeren meten meer zelf

Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (beide 21%).  De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15%. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditie zelf meet.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):