woensdag, 29. november 2017 - 18:05 Update: 29-11-2017 18:10

Suikers verstopt in allerlei producten, gemiddelde inname bijna 2 keer te veel

Suikers verstopt in allerlei producten, gemiddelde inname bijna 2 keer te veel
Foto: freeimages.com
Amersfoort

De Nederlander krijgt gemiddeld 1,5 tot 2 keer te veel suiker binnen. Dit heeft Diabetes Fonds directeur Hanneke Dessing laten weten tijdens de overhandiging van 31.669 petities aan de Tweede Kamer.

Het Diabetes Fonds heeft de petities aangeboden bij de Tweede Kamer. Leonie Sazias (50PLUS), Linda Voortman (GroenLinks), Nine Kooiman (SP), Femke Arissen (Partij voor de Dieren) en Hayke Veldman (VVD) namen de petities in ontvangst.

'Suikers verstopt'

'Suikers zitten verstopt in allerlei producten die we eten, van soepen en pastasauzen tot mayonaise. Te veel suiker leidt tot overgewicht en dat verhoogt de kans op diabetes type 2', aldus Dessing.

Groei diabetes type 2 stoppen

Het Diabetes Fonds blijft zich hard maken voor een gezond productaanbod met minder suiker om de explosieve groei van diabetes type 2 een halt toe te roepen. Eerder zorgde het ervoor dat verschillende partijen uit de voedselindustrie gaan samenwerken om te komen tot een gezonder voedselaanbod met minder suiker. Ook sprak Dessing met staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) over de invulling van het Nationaal Preventieakkoord.

Halve maatregelen

Het aanbieden van de petitie betekent het einde van de campagne Halve maatregelen, waarmee het Diabetes Fonds de afgelopen weken pleitte voor minder suiker in producten, een gezonder productaanbod en meer ruimte in de schappen voor suikerarm en suikervrij.

Categorie:
Provincie: